När någon går bort så är en av de första sakerna man gör att kontakta en begravningsbyrå. Som auktoriserad begravningsbyrå är vi på Skillingaryds och Vaggerydsbygdens Begravningsbyråer ett tryggt val, den dagen då det blir aktuellt.

Ta det helt enkelt lugnt. Vi ska hjälpa dig att reda ut begreppen här och nu. Att mista en anhörig eller nära vän är en mycket omvälvande händelse. Det är helt naturligt att man känner sig osäker. Vårt råd är: "Ha inte bråttom!" Det mesta man oroar sig för kan nästan alltid vänta ett litet tag.

Ta gärna telefonkontakt med oss och boka en tid för besök. Då minskar risken att behöva vänta på hjälp. I den personliga kontakten kan vi stötta dig och svara på alla upptänkliga frågor, men här på hemsidan får du genast svar på de vanligaste.

Om personen som avlidit befinner sig på ett sjukhus eller vårdhem är det oftast inte något som är brådskande. Institutionerna tar kontakt och ombesörjer transport.

Har däremot personen avlidit i hemmet eller på annan plats ska man först kontakta läkare som konstaterar dödsfallet. Läkaren bedömer om obduktion behövs för att säkerställa. (Under vissa omständigheter kan det även bli aktuellt att polis kontaktas). Hör av dig till oss på begravningsbyrån, vi har dygnetruntjour, så ombesörjer vi transporten.

Ibland behöver man snabbt besluta om ett dödsbos förvaltning. Lösöret i dödsboet behöver kanske genast tas om hand, skyddas eller magasineras. Kontakta begravningsbyrån för mer information.

När det akuta är överstökat och du sedan besöker oss, går vi tillsammans igenom dina önskemål och alla valmöjligheter som finns. Det är värdefullt att begravningsakten blir personligt utformad, och har du speciella önskemål gör vi allt för att förverkliga dem.